Nellie de Visser – van ’t Wout

Mijn naam is Nellie de Visser-van ’t Wout. Ik ben geboren in 1959. Op deze pagina leest u over mijn ervaring in de verpleging en hulpverlening.

Begonnen als verpleegkundige

Tot mijn 40e ben ik werkzaam geweest als A-verpleegkundige, deels in leidinggevende functies. In die periode heb ik ook de Lerarenopleiding Verpleegkunde gedaan.

In de laatste jaren groeide er een steeds dieper verlangen om meer bezig te zijn met het psychisch functioneren van mensen. Om die reden heb ik in 2000 besloten om mij te gaan omscholen en ben ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gaan volgen.

17 jaar ervaring als psychosociaal hulpverlener

Tijdens mijn opleiding MWD ben ik als stagiaire gaan werken bij een christelijke instelling voor psychosociale hulpverlening. Al na korte tijd heb ik daar een vaste aanstelling gekregen. Tot eind 2017 ben ik er werkzaam geweest als psychosociaal hulpverlener.

Specialisatie in integratie geloof en hulpverlening

Nadat ik mijn opleiding MWD had afgerond, heb ik bij het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC) de opleiding tot Pastoraal Counselor gevolgd. Ook heb ik stage gelopen bij het CPC om werkervaring op te doen met de integratie geloof en hulpverlening.

Het heeft mijn hart om geloof en hulpverlening te integreren, hetgeen ik tijdens mijn werk ook zoveel mogelijk probeer te doen.

Sinds 2018 seniorencoach

De laatste jaren ontstond de wens om mij ook te verdiepen in hulpverlening aan ouderen. Hiervoor heb ik in maart 2018 de Opleiding Seniorencoach afgerond en is het begeleiden van senioren ‘de jongste loot’ geworden van mijn hulpaanbod.

Start Praktijk De Wijnrank

Lange tijd heb ik er naar uitgezien om hulpverlener te worden met een eigen praktijk. Omdat ik naast mijn opleidingen al vele jaren werkervaring opgedaan had, was in 2018 de tijd voor mij rijp om zelfstandig aan het werk te gaan met Praktijk De Wijnrank.

Aangesloten bij het hulpnetwerk van CPC

Ik heb mij met mijn praktijk aangesloten bij het hulpnetwerk van het CPC. Dit biedt mij o.a. de mogelijkheid van collegiaal overleg en intervisie.

Persoonlijke eigenschappen

Eigenschappen die mij typeren bij de hulpverlening zijn: analytisch, warm, betrokken en integer.

Bekijk het hulpaanbod